کابل مخابراتی چیست و برای چه مصارفی مورد استفاده قرار می گیرد. برای پاسخ به این سؤال در همین ابتدا باید بگویم این روزها به منظور آسان تر کردن ارتباطات و انتقال داده ها از کابل های با نام کابل مخابراتی استفاده می شود. از این کابل همچنین برای انتقال سیگنال های مهم و قوی همچون اینترنت نیز بهره گرفته می شود. به زبان ساده تر باید بگویم یکی از پر مصرف ترین تجهیزات برقی که این روزها به وفور شاهد استفاده از آن هستیم کابل های مخابراتی هستند. از همین رو در مقاله پیش رو سعی بر آن داریم تا پیرامون این مهم و انواع آن مطالبی را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم پس با ما همراه باشید.
با کابل مخابراتی بیشتر آشنا شویم
ارتباطات در دنیای مدرن امروز دیگر جزئی مهم از زندگی افراد تلقی می شود. این امر می تواند از طریق راه اندازی یک خط تلفن ثابت باشد یا از طریق انتقال دیتا و اطلاعات از طریق اینترنت صورت بگیرد. از همین رو نیاز به کابل های مخابراتی شکل بسیار جدی را به خود گرفته اند. به همین منظور این محصول در دو نمونه مسی و نوری برای بهره گیری در فرآیند نصب زمینی و هوایی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مهم ترین دلایلی که از این کابل ها استفاده می شود برقراری ارتباط از نقطه ای به نقطه دیگر و مسافت های طولانی بدون هیچ نویز و مشکلی است. کابل های هوایی بیشتر در معرض نور خورشید و بارندگی قرار دارند. از همین رو با استفاده از علافی مقاوم به طول عمر بیشتر آن کمک می شود. این کابل ها به سختی خم و شکسته می شود. کابل های زمینی نیز از انعطاف پذیری بالای برخوردار هستند. کابل های دریایی نیز برای استفاده در آب های شور به منظور مخابرات بین کشوری و قاره ای مورد استفاده قرار می گیرد. طول عمر چنین کابل های بسیار زیاد است اما در طی گذر زمان آن را با کابل های جدید تعویض می کنند.
انواع کابل مخابراتی مسی
کابل های مخابراتی مسی داری مغزی های از جنس مس هستند و به دو صورت هوایی و زمینی به فروش می رسد. کابل های مخابراتی مسی فقط در رنگ مشکی تولید می شود و قطر مغزی در آن ها به چهار دسته تقسیم می شود. در ادامه بخشی از این کابل ها را به شما معرفی می کنیم.
1. ژله فیلد کانالی (CFC): قابلیت نصب در زیر خاک را دارد و از 10 زوج تا 1800 زوج تولید می شود.
2. ایرکور کانالی (CUC): از مرکز مخابرات تا کافو کشیده می شود. برای نصب در کانال کاربرد دارد. بعد از نصب هوا گذاری به کمک هوای فشرده خشک در این کابل دنبال می شود و قابلیت تولید در تعداد زوج های بالا را دارند.
3. کابل هوایی مسی ساده (AC): این کابل یکی از پر مصرف ترین کابل های استفاده شده است. از این کابل هوایی ساده برای اتصال پست تلفن به مشترکین بهره گرفته می شود… تعداد زوج سیمهای این نوع کابل، کمتر از ۲۰۰ زوج است و روکش آن از جنس پلی اتیلن است.
4. ژله فیلد خاکی (BFC): از این کابل برای انتقال خطوط تلفن به مشترکین است (از کافو تا پست) و به صورت دفن در زمین استفاده می شود… قطر هادی کابلهای ژله فیلد خاکی معمولاً ۰.۴ و ۰.۶ میلیمتر است. استفاده از کلمه ژله در نام این کابلها به این خاطر است که یک لایه ژله گرم برای حفاظت لایه عایق این نوع کابل استفاده می شود. این نوع کابل در سایزهای ۱۰ زوج تا ۱۸۰۰ زوج تولید میشود.
5. هوایی مهاردار (SSC): کابل فوق برای شبکههای مخابراتی محلی و روستایی استفاده می شود. یک سیم فولادی گالوانیزه به صورت موازی با هسته در ساختار این کابل وجود دارد که مقاومت آن را در برابر صدمات فیزیکی افزایش میدهد. تعداد زوج سیمهای این کابل کمتر از ۲۰۰ زوج است.
6. هوایی مهاردار (DW): نام دیگر این کابل مسی مخابراتی جنگی است. جهت اتصال یک مشترک به پست از این کابل استفاده می شود. به جهت توسعه کابلی از پستهای ترمینال یا ترمینالهای تلفن به ساختمانهای مشترکان نیز به کار گرفته می شود… این نوع کابل، یک سیم فولادی در ساختار خود دارد که باعث استحکام بیشتر آن در برابر صدمات فیزیکی می گردد. قطر این سیم فولادی ۰.۹ تا ۱.۲ میلی متر و قطر هادی کابل ۰.۵ تا ۰.۹ میلی متر است.
انواع کابل مخابراتی فیبرنوری
کابل های فیبر نوری از رشته های باریک از جنس سیلیکا (شیشه) و یا پلاستیک ساخته شده اند. با استفاده از این کابل ها با سرعت بالاتر دیتا و اطلاعات منتقل می شود. این کابل ها برای مصارف داخلی و بیرونی طراحی و تولید شده اند.
1. ژله فیلد کانالی (OCFC): کابل مخابراتی نوری ژله فیلد کانالی اغلب در شبکههای درون شهری و بین مراکز مخابراتی کاربرد دارد. این کابل به دلیل وجود داشتن ژله در ساختار آن، مقاومت بسیار بالایی در مقابل رطوبت دارد و در استفاده طولانی مدت در کانالها دچار تضعیف ناشی از ترک نخواهد شد. همین امر مانع از آسیب به آن در زیر زمین می شود.
2. ژله فیلد خاکی (OBFC): کابل نوری مخابراتی ژله فیلد خاکی اغلب در شبکههای زیر ساخت و بین شهری در مسافتهای طولانی مورد به کار گرفته می شود. این کابل مستقیماً داخل خاک دفن میگردد. این کابل دارای یک محافظ نوار استیل دندان ارهای (کروگیت) است که از آن در خاک با طول عمر بیشتر محافظت می کند.
3. کابل مخابراتی نوری خشک خاکی (OBUC): کابل نوری مخابراتی خشک خاکی اغلب در شبکههای زﯾﺮ ﺳﺎﺧﺖ درون شهری و بین مراکز مخابراتی استفاده می شود. با وجود مقاومت کمتر کابل در مقابل رطوبت به نسبت کابل OBFC، به دلیل قیمت ارزانتر، امکان استفاده از کابل OBUC نیز برای مصارفی که کابل در درون خاک قرار میگیرد وجود داشته و توجیهپذیر است.
4. کابل مخابراتی نوری خشک کانالی (OCUC): کابل نوری مخابراتی خشک کانالی دارای ساختار متفاوتی با کابل OCFC و بدون ژله یا خشک است. برای حفاظت کابل در مقابل نفوذ رطوبت از نوار جاذب رطوبت استفاده می گردد.
5. کابل مخابراتی نوری ژله فیلد مهاردار هوایی تک روکشه: از این کابل در مناطق روستایی و مخابراتی که دارای رطوبت بالا است استفاده می شود. سیم مهار بکار رفته شامل ۷ رشته فولادی گالوانیزه است. این سیم ها به هم تابیده شده و به صورت موازی با هسته کابل قرار می گیرد. از همین رو سطح مقطع کابل به شکل ۸ لاتین است.
6. کابل مخابراتی فیبر نوری خشک مهاردار هوایی آرموردار دو روکشه: از این کابل برای مناطقی که خطر تیر اندازی در مناطق نظامی یا مکان های که تیر اندازی توسط شکارچیان انجام می شود بهره می گیرند. برای محافظت از این کابل ها عموماً نوار فولادی روکش دار دندان اره ای با روکش پلیمری در پروسه ساخت استفاده می شود.
7. کابل مخابراتی ADSS: این کابل ها ساختاری بسیار متفاوت دارند. پروسه ساخت آن به صورت خشک و بدون ژله دنبال می شود. برای محافظت از آن در برابر رطوبت بیشتر از نوار جاذب بهره گرفته می شود. این کابل در مجاورت کابلهای فشار قوی استفاده می شوند. دارای روکش مقاوم ضد ترک (Anti Track) هستند. نیروی کشش کابل فوق زیاد است. البته متناسب با شرایط جوی و نحوه کاربرد نیروی کشش متناسب تنظیم و طراحی میگردد.
8. کابل مخابراتی نوری با تیوب مرکزی: در ساختار کابل مخابراتی نوری با تیوب مرکزی فیبرها درون یک تیوب در مرکز کابل جای داده می شود. در اطراف تیوب مرکزی بر حسب نیاز از عنصر مقاوم میانی استفاده شده و سپس یک لایه روکش بر روی آن قرار میگیرد و بر اساس نوع کاربرد جنس روکش تغییر میکند.
9. کابل مخابراتی ترکیبی فیبر نوری و برق: از این کابل برای دوربین مدار بسته (CCTV)، سیستمهای کنترلی راه آهن و مواردی از این دست استفاده می شود. این کابل مخابراتی دارای یک محافظ نوار استیل دندان ارهای با روکش پلیمری (کروگیت) یا سیم فولادی (SWA) برای مقاومت در برابر فشارهای محیطی است.
کلام آخر پیرامون خرید کابل مخابراتی
همان طور که در طی مقاله پیش رو مطالعه کردید برای انتقال سیگنال های مخابراتی صوتی، تصویری در کنار داده ها عموماً از کابل های مخابراتی استفاده می شود. از آنجایی که در دنیای مدرن ارتباطات حرف اول را می زند همه شما تا حدودی با برخی از نمونه های این مدل کابل آشنا هستید. به طور کلی دو نوع کابل مسی و فیبر نوری در نمونه های بسیار متفاوت در دسترس شما قرار دارد. هر کدام از این محصولات به صورت زمینی، هوایی و دریایی مورد استفاده قرار می گیرند. شما از نصب یک تلفن تا وصل اینترنت و ده ها گزینه دیگر می توانید از این کابل ها بهره بگیرید. پس اگر می خواهید از موهبت برقراری ارتباط با دیگران و تبادل اطلاعات با آنها برخوردار شوید. کافی است از طریق درگاه های ارتباطی الکترو نصر با مشاورین بخش فروش ارتباط برقرار کنید و از قیمت کابل مخابراتی مطلع شویدو برای خرید کابل مخابراتی اقدام نمایید و محصول ایده ال خود را در کسری از ثانیه خریداری کنید. امیداست اطلاعات ارائه شده در راستای معرفی کابل مخابراتی مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و از این پس بهترین ها در پیش روی شما باشد.