ملزومات تابلو برق

راهنمای کامل حروف روی فیوز مینیاتوری

فیوز مینیاتوری

مشخصات و حروف روی فیوز مینیاتوری

شاید لازم باشد پیش از پرداختن به موضوع حروف روی فیوز مینیاتوری توضیح مختصری در مورد این نوع فیوز داشته باشیم؛ در واقع فیوز مینیاتوری یا همان فیوز محافظ جان که آن را به اختصار MCB می‌نامند یکی از کاربردی‌ترین تجهیزات الکتریکی است.

این نوع فیوز که بیشترین کاربرد آن در برق‌کشی ساختمان‌ها است نسبت به جریان اضافی حساس بوده و با تشخیص جریان اضافی یا همان اضافه بار سریعا مدار را قطع می‌کند و بنابراین هنگام عبور جریان اضافی با قطع کردن برق از اتصال کوتاه جلوگیری کرده و باعث ایمنی مدار و سایر اجزاء می‌شود.

کلید مینیاتوری انواع مختلف و کاربردهای متفاوتی دارد و وجه مشترک بین انواع کلید مینیاتوری وجود حروف و علائم اختصاری مختلف بر روی این کلیدها است.

 

حروف روی فیوز مینیاتوری

معنی حروف روی فیوز مینیاتوری

برای بسیاری از افراد دانستن علائم، اعداد و حروف اختصاری روی تجهیزات مختلف جالب است و در مواردی نیز دانستن معنی این حروف ضروری است و فیوز مینیاتوری جزء تجهیزات الکتریکی است که تعداد قابل توجهی از این حروف و علائم را بر روی خود دارد و در ادامه سعی کرده‌ایم معنی حروف مهم بر روی این نوع کلید را برای شما عزیزان توضیح دهیم.

 

  1. حرف Z (بسیار حساس)

حروف لاتین بر روی فیوز مینیاتوری گویای تیپ فیوز هستند و حرف Z معرف فیوزهای مینیاتوری بسیار حساس است که هنگام اضافه بار یا اتصال کوتاه جریان را با سرعت قطع می‌کنند و به دلیل حساسیت این نوع فیوزها از آن در مدارهای الکترونیکی استفاده بسیاری می‌شود.

 

  1. حرف B (روشنایی)

حرف B بر روی فیوز مینیاتوری معرف فیوزهای مینیاتوری است که به فیوزهای تندکار معروف هستند و زمانی که جریان اضافی بین ۳ تا ۵ برابر جریان نامی باشد در زمان مشخص این فیوز مدار را قطع می‌کند و برای کاربردهای خانگی مناسب بوده و با فیوز مینیاتوری روشنایی نیز شناخته می‌شوند.

 

  1. حرف K (قدرت)

حرف K نشانه فیوزهای مینیاتوری قدرت است و در مواردی مانند ترانسفورماتور، موتورها، مدار قدرت و… کاربرد دارند؛ این نوع فیوز برای قطع کردن مدار نسبت به دیگر فیوزها نیازمند حد اضافه بار کمتری است و زمانی که موتور بار اضافه را تحمل کند این کلید موتور را خاموش می‌کند و برای موتورهای زیربار یک فیوز مناسب است.

 

  1. حرف C (موتوری)

این نوع فیوز مینیاتوری در صنعت‌های مختلف در موتورهای کم توانی که برای راه‌اندازی نیاز به جریان کمی دارند (پمپ آب خانگی، کولرهای گازی و…) کاربرد دارد به همین دلیل به عنوان فیوز مینیاتوری موتوری نیز شناخته می‌شود.

 

  1. حرف D

حرف D نماد فیوزهای مینیاتوری است که مصارف صنعتی خاص دارند و در مواردی مانند ترانسفورماتورها، مولدهای اشعه X، موتورهایی با جریان راه‌ندازی بالا و… کاربرد دارند و زمانی که اضافه بار بین ۱۰ تا ۱۴ برابر جریان نامی در زمان مشخص باشد این فیوزها مدار را قطع کرده و از آنجایی که زمان قطع جریان آن‌ها بیشتر از مدل‌های دیگر است به فیوزهای کندکار نیز معروف هستند.

 

  1. اعداد کنار حروف (C6)

یکی دیگر از علائمی که بر روی انواع فیوز مینیاتوری می‌توانید ببینید اعدادی هستند که کنار حروف قرار می‌گیرند و بیانگر حداکثر جریان نامی (حداکثر جریان مجاز) فیوز می‌باشند و رنج جریان نامی فیوزهای مینیاتوری ۲،۴،۶،۱۰،۱۶،۲۰،۲۵،۳۲،۴۰،۵۰،۶۳ است.

 

  1. SP، DP، TP، 4P، TPN

به ترتیب بیانگر فیوز مینیاتوری تک پل، فیوز مینیاتوری دو پل، فیوز مینیاتوری سه پل، فیوز مینیاتوری چهار پل و فیوز مینیاتوری سه پل + نول است.

 

 


برای آشنایی بیشتر با انواع فیوز مینیاتوری می توانید به مقاله زیر از بلاگ الکترونصر مراجعه نمایید

آشنایی با انواع فیوز مینیاتوری


 

نکته:

باید در نظر داشته باشید که عملا قطعه الکتریکی به به نام فیوز مینیاتوری نداریم و در اصل نام این قطعه کلید مینیاتوری است که اشتباها به عنوان فیوز مینیاتوری شناخته می‌شود.

علاوه بر موارد فوق بر روی هر فیوز مینیاتوری با توجه به نوع فیوز و ویژگی‌های منحصر به فرد آن یکی سری علائم، اعداد و حروف اختصاری وجود دارد که مشخصات فیوز را نشان می‌دهند و در ادامه بر اساس تصویر معنی این مشخصات را برای شما عزیزان توضیح دهیم.

 

حروف روی فیوز مینیاتوری

 

۱: نام شرکت تولیدکننده فیوز مینیاتوری

۲: سری ساخت و مشخصات تولیدی فیوز توسط شرکت سازنده

۳: تیپ یا مدل فیوز مینیاتوری که انواع آن در مطالب فوق شرح داده شد

۴: حداقل جریان نامی که فیوز مینیاتوری قادر به تحمل آن است

۵: نمایشگر فیوز است که رنگ سبز آن نشانه روشن بودن فیوز و رنگ قرمز آن نشانه خاموش بودن فیوز است.

۶: بیانگر ولتاژ نامی فیوز بر حسب ولت

۷: نشانه استاندارد فیوز است

۸: قدر قطع فیوز بر حسب آمپر را نشان می‌دهد

۹: شماتیک و نماد مداری کلی فیوز مینیاتوری است که مشخصاتی مانند تعداد پل فیوز، نوع اتصال داخلی پایه‌های فیوز به هم، ورودی و خروجی فیوز و… را نشان می‌دهد.

 

حروف روی فیوز مینیاتوری

کاربرد فیوزهای مینیاتوری

اکنون که با مهم‌ترین مشخصات و علائم فیوز مینیاتوری آشنا شدیم بهتر است با وظایف و کاربرد این فیوزها به عنوان یکی از تجهیزات الکتریکی نیز آشنا شویم که این نقش‌ها شامل موارد زیر هستند.

 

  • در سیستم‌های گرمایشی
  • در قسمت ورودی تابلو برق‌های خانگی
  • در بخش انتهای خط توزیع سیستم‌های دارای ولتاژ ضعیف
  • جهت حفاظت از قطعات نیمه هادی
  • حفاظت از مصرف روشنایی ساختمان‌ها
  • جهت قطع کردن جریان‌های نشتی مدارها همراه با کلید حفاظت جان
  • حفاظت مدار موتورهای الکتریکی
  • حفاظت از مدارهای PLC
  • مصارف صنعتی مانند ترانسفورماتورها و مدارهای قدرت موتورها و…

 

در مجموع می‌توان گفت که بطور گسترده از فیوز مینیاتوری به عنوان یک بخش یا قطعه ایزوله کننده جریان در تاسیسات الکتریکی خانگی، صنعتی و تجاری استفاده می‌شود و پیش از اختراع فیوزهای مینیاتوری از سیم فیوز جهت جلوگیری از عبور اضافه بار در مدارهای الکتریکی استفاده می‌شد.

 

 

جمع‌بندی اطلاعات درج شده روی فیوز مینیاتوری

برای افرادی که در حوزه‌های تخصصی فعالیت داشته و مرتبط با فیوز یا در واقع کاید مینیاتوری در ارتباط هستند بسیار مهم است که با نگاه اول اطلاعات و مشخصات مهم مربوط به فیوز مینیاتوری را دریافت کنند بنابراین باید بر روی هر نوع فیوزی مینیاتوری یک سری نشان، علائم و حروف اختصاری درج شود.

این علائم و حرف‌ها باید بتوانند اطلاعات اولیه مهم از قبیل استاندارد ساخت، وظیفه و نوع فیوز، دمای مرجع، جریان نام، ولتاژ نامی، تعداد فازها، فرکانس نامی، شیوه اتصال پل‌ها، نام یا علامت تجاری شرکت سازنده، سری ساخت، نوع کلید بر اساس جریان قطع حفاظتی و… در اختیار بگذارند.

شما عزیزان نیز میتوانید برای اطلاع از آخرین قیمت فیوز مینیاتوری و همچنین برای خرید فیوز مینیاتوری با مشاوران بخش فروش الکترونصر در تماس باشید تا از خریدی بهینه و مقرون به صرفه اطمینان حاصل کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *