تابلو برق

طراحی تابلو برق بانک خازنی

تابلو بانک خازنی

پیش از اینکه مفصلا به روش طراحی تابلو برق بانک خازنی بپردازیم بهتر است توضیح مختصری در مورد تابلو برق بانک خازنی یا اصطلاحا تابلو بانک خازنی داشته باشیم که درک ادامه مطلب برای عزیزانی که اطلاعات چندانی ندارند راحت‌تر باشد.

تابلو بانک خازنی نوعی تابلو برق است که وظیفه وارد کردن توان راکتیو به مدار را بر عهده دارد تا هزینه‌های برق کاهش یافته و به شبکه برق نیز فشار کمتری وارد شود.

در واقع تابلو برق خازنی با وارد کردن توان مصرفی به مدار، توان مورد نیاز برای استارت الکتروموتور را از شبکه برق حذف کرده و این مسئله در ادامه باعث کاهش هزینه برق مصرفی و فشار وارده به شبکه برق می‌شود.

 

طراحی تابلو برق بانک خازنی

اصول طراحی تابلو برق بانک خازنی

طراحی و مونتاژ تابلو بانک خازنی مستلزم دانش و علم کافی، تخصص، مهارت تاسیساتی و تجربه است و نمی‌توان بدون علم و تخصص لازم اقدام به طراحی و ساخت تابلو خازنی کرد.

پروسه طراحی و مونتاژ این نوع تابلو برق نیاز به شناخت تجهیزات، کاربرد آن‌ها و… دارد اما اصول کلی و مهم طراحی تابلو برق بانک خازنی شامل موارد زیر است.

 

  1. توجه به تهویه مناسب

یکی از مواد مهمی که در طراحی تابلو بانک خازنی باید به آن توجه داشته باشید نصب تهویه مناسب است چراکه در بسیاری از موارد تلفات گرمایی تولید شده توسط تجهیزات داخلی تابلو برق باعث خرابی و فرسوده شدن سریع قطعات داخلی می‌شود.

شما با نصب تهویه مناسب مانند، فیلتر و فن، تورموستات، کولرهای تابلویی و… می‌توانید اتلاف گرمایی حاصل از کارکرد تجهیزات را به بیرون از تابلو برق هدایت و از خراب شدن تجهیزات و هزینه تعمیر یا تعویض آن‌‌ها جلوگیری کنید.

 

  1. نصب و آرایش مناسب تجهیزات

اینکه در تابلو برق بانک خازنی اجزاء به چه شکل و در چه قسمتی نصب شوند بسیار مهم است و بنابراین در طراحی این نوع تابلو برق به محل قرارگیری تجهیزات و قطعات و همچنین شکل اصولی نصب آن‌ها باید توجه ویژه‌ای شود در غیر این صورت احتمال عملکرد نامناسب تابلو برق بسیار بالا خواهد بود.

مسئله دیگر در این باره حفظ فاصله مناسب بین قطعات و اجزاء است که این مورد به دفع بهتر حرارت تولید شده توسط قطعات کمک بسیاری می‌شود.

 

  1. انتخاب تجهیزات مناسب و کامل

تابلو برق یک جعبه الکترونیکی و تخصصی است که در هر نوع از آن نوع تجهیزات و تعداد مناسب هر قطعه ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد بنابراین در طراحی تابلو بانک خازنی باید به مناسب بودن نوع تجهیزات و تعداد کافی آن‌ها توجه شود.

 

  1. انتخاب کلید و فیوز مناسب

از عوامل مهم و قابل توجه در طراحی تابلو برق بانک خازنی انتخاب کلید و فیوز مناسب با کل تابلو و هر پله آن است چراکه این قطعات قرار است از تابلو برق در مقابل مواردی مانند اتصال کوتاه، اضافه بار و… محافظت کنند.

 

  1. انتخاب خازن مناسب

انتخاب خازن مناسب در طراحی تابلو بانک خازنی به اندازه انتخاب کلید و فیوز مناسب مهم است چراکه انتخاب خازن مناسب بر حسب بار می‌تواند طول عمر بانک خازنی را افزایش و هزینه‌ تعمیرات و نگهداری آن را کاهش دهد و انواع خازن موجود شامل موارد زیر هستند.

  • خازن روغنی (مناسب کاربری‌های خاص و سنگین)
  • خازن خشک گازنی (مناسب کاربری‌های عمومی و سبک)
  • خازن رزینی

 

  1. آنالیز شرایط هارمونیک

بررسی شرایط هارمونیکی شبکه برق مجموعه موردنظر یکی از گام‌های مهم در طراحی تابلو بانک خازنی است بنابراین لازم است پیش از نصب به مدت 24 ساعت با نصب یک دستگاه آنالیز در ورودی شبکه اصلی برق، یک رکورد از آن گرفته و شرایط هارمونیک آن بررسی شود.

طراحی تابلو برق بانک خازنی

 

  1. توجه به رطوبت محیطی

رطوبت یکی از عوامل محیطی است که در طراحی و نصب تابلو خازنی باید حتما به آن توجه شود چراکه وجود و نفوذ رطوبت به تابلو برق می‌تواند سطح عایق تابلو را کاهش و باعث زنگ‌زدگی و خرابی قطعات فلزی آن شود بنابراین در صورت مرطوب بودن محیط حتما باید از هیدوستات و هیتر تابلویی استفاده شود.

 

  1. انتخاب تابلو باکیفیت

انتخاب جعبه یا سلول اصلی بانک خازنی نیز در طراحی و مونتاژ این تابلو برق بسیار مهم است و انتخاب جعبه تابلو برق باکیفیتی که در برابر حرارت، رطوبت، مواد شیمیایی، نفوذ گرد و خاک و… مقاوم باشد تاثیر بسزایی در طول عمر قطعات داخلی دارد.

 

  1. استفاده از سیم و شینه مناسب

در طراحی تابلو بانک خازنی باید به استفاده از سیم و شینه با سطح مقطع مناسب با هر پله خازن و کل تابلو  توجه داشته باشید چراکه می‌تواند تلفات در سیم‌های رابط را کاهش دهد در غیر این صورت تلفات گرمایی ایجاد شده می‌تواند باعث آتش‌سوزی شود.

 


برای آشنایی بیشتر با تابلو برق بانک خازنی میتوانید به مقاله زیر از بلاگ الکترونصر مراجعه نمایید

آشنایی با تابلو برق بانک خازنی و انواع آن


 

  1. انتخاب رگلاتور مناسب

یکی از مهم‌ترین اجزاء تابلو برق خازنی رگلاتور خازنی آن است و امروزه رگلاتورهای هوشمندی که قابلیت شناسایی اتوماتیک را دارند به شکل تک فاز و سه فاز وجود دارند که استفاده از آن‌ها در تابلو بانک خازنی می‌تواند عملکرد تابلو برق را بسیار بالا ببرد.

 

  1. استفاده از کنتاکتورهای سوئیچ‌زنی مناسب

قطعه‌هایی سوئیچ‌کننده در تابلوهای خازنی کنتاکتورها هستند و بهتر است جهت قطع و وصل خازن‌ها از کنتاکتورهای باکیفیت استفاده کنید چراکه کنتاکتور بی‌کیفیت با ظرفیت پایین می‌تواند باعث آسیب دیدن خازن شود.

 

  1. توجه به تجهیزات اندازه‌گیری و نمایشگر

در طراحی تابلو بانک خازنی توجه به تجهیز شدن تابلو برق به وسایل اندازه‌گیری و نمایشگرها بسیار مهم است تا پارامترهای مختلف در تابلو خازنی قابل اندازه‌گیری و بر و وضعیت آن بر روی نمایشگر اعلائم شود.

 

  1. نصب تابلو خازنی در جای مناسب

انتخاب مکان مناسب برای نصب تابلو برق خازنی یکی از مراحل مهم در طراحی و مونتاژ آن است و مکان نصب باید سرپوشیده، با حداقل رطوبت و غبار، امن نصبت به آسیب فیزیکی مانند فشار و ضربه، حرارت و… باشد.

 

 

طراحی تابلو برق بانک خازنی

 

نکات مهم در طراحی تابلو برق بانک خازنی

در طراحی تابلو برق بانک خازنی لازم است که به رعایت نکات زیر توجه لازم را داشته باشید.

 

  • توجه به تاسیساتی که خازن برای آن طراحی می‌شود
  • توجه به آنالیز کامل تابلو، روش‌های جبران‌سازی، عیب‌یابی و برطرف کردن مشکلات
  • انتخاب قطعات مناسب با تابلو برق
  • نصب صحیح خازن‌ها و تست کردن آن‌ها
  • محاسبه درست ظرفیت خازن‌ها
  • استفاده از قطعات و تجهیزات باکیفیت و کامل
  • نصب حرفه‌ای تجهیزات
  • توجه به دما، رطوبت و تهویه محیط نصب تابو بانک خازنی و…

 

کلام آخر پیرامون طراحی تابلو برق بانک خازنی

برای طراحی بانک خازنی باید موارد ذکر شده را به دقت رعایت کرد تا نهایت کارایی را به ما ارائه دهد.شما عزیزان برای خرید تابلو بانک خازنی و همچنین اطلاع از قیمت تابلو برق بانک خازنی میتوانید با مشاورین بخش فروش الکترونصر تماس بگیرید و از یک خرید مقرون به صرفه کاملا اطمینان حاصل نمایید

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *